2016-ban a biztosításszerződést váltók száma egyre inkább eloszlik. Ez annak következtében alakul ki, hogy már nem egységesen hirdetnek a biztosító társaságok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tarifákat. Ezért ajánlott mindenkinek átnéznie a rá vonatkozó feltételeket az évforduló előtt 55 nappal.  Ezt weboldalunkon pár pillanat alatt megteheti a kötelező biztosítás 2016 kalkulátor, azaz díjszámító rendszerünkben, amihez természetesen árgaranciát valamint emellett ingyenes ügyintézést biztosítunk.

Kötelező biztosítással rendelkeznie kell minden arra kötelezett gépjárműnek, amit Magyarország törvénye szabályoz. Nagyon eltérőek lehetnek ezek az ajánlatok, ezért fontos, hogy körültekintőek legyünk. Díjszámító rendszerünk segítségével könnyen és egyszerűen tudja ezeket összehasonlítani, így csakis kedvező biztosítást tud majd kötni.


Aki itthon megköti casco biztosítását, az sokkal nyugodtabban indulhat útnak egy külföldi országba is. Ugyanis külföldön is érvényes a casco, bár csak egy bizonyos mértékig, amikor saját hibából éri az autónkat kár. Amennyiben ilyen helyzetbe kerülünk, tudni kell, hogy a külföldi ország bármely biztosítója csak addig a határig téríti meg a kárt, ami ahhoz elég, hogy teljes biztonságban hazajussunk a járművel, majd a teljes javítást itthon szükséges elvégeztetni.


A kötelező biztosítás szerződés egy két oldalú megállapodás, melyben a biztosító társaság vállalja azt, hogy az üzembentartó felelőssége miatti károkat megtéríti a harmadik fél számára, míg a szerződő a biztosítás folyamatos díjfizetését vállalja. Mint szerződés itt is vannak jogok és kötelezettségek, melyek megszegése esetén a szerződést bármely fél azonnal felmondhatja.


A szakmai felelősségbiztosítás nem annyira közismert biztosítási termék, mint a sok egyéb biztosítás, ugyanis a célközönsége is szűkebb, mint például a casco, vagy a kötelező felelősségbiztosításé. A biztosítási piac éves díjbevételének alakulásában is nagyon marginális szerepet tölt be, alig érve el az egésznek az 1 %-át. Ez sajnálatos, ugyanis, ha egy kicsit megismerkedünk ezzel a biztosítási termékkel, hamar felismerjük, hogy jelentősége sokkal nagyobb, mint amennyire az a gyakorlatban látszik. Az a célcsoport, akiknek ez a termék kidolgozásra került, messze nem használja fel a benne rejlő lehetőségeket, amelyek ráadásul elsősorban az ő érdekeit szolgálják. Ismerkedjünk meg jobban ezek után a szakmai felelősségbiztosítás nyújtotta lehetőségekkel.