A leggyakrabban a konyhai mosogatóknál következik be a kellemetlen dugulás. Általában ezt az okozza, hogy indokolatlanul sok mosogatószert használunk a mosogatáshoz. Amennyiben ez pedig párosul a sok szennyeződéssel, kész van a baj. A szemcsés súrolószerek már kimentek a divatból, ezek sokkal könnyebben okoztak régebben dugulást, de a mai mosogatószerekkel is csínján kell bánnunk, ha meg akarjuk előzni a bajt. Ahol kisebb méretű vízmelegítő tartályok biztosítják a mosogatásokhoz szükséges meleg vizet, azokon a helyeken sokkal sűrűbben előfordul a dugulás.


Mivel a meleg víz elég csekély mennyiségű, így ez a kiváltó ok. Ugyanis a kis vízhozamú melegítők nem képesek a folyóvizes mosogatásra. Így kénytelenek vagyunk állóvízben mosogatni, és mire végzünk, a munkával már kihűl a víz és a langyos víz nem fogja tudni lebontani a szennyeződéseket.

A fürdőszobai mosdókagylók, a kádak illetve a zuhanytálcák a sok vegyi anyagtól, mint például a tus- és habfürdőktől, samponoktól, balzsamoktól és különféle hajpakolásoktól következhet be dugulás. Ezek a vegyi anyagok hajszálakkal vagy épp szőrszálakkal vegyülnek, melyek a lefolyócsőn keresztül távozik, ám akár lerakódás is képződhet.

Ma már rengetegféle szűrőt tudunk vásárolni, melyek használata igen célszerű. A nagyobb darabos szennyeződéseket fel tudják fogni, így ezeket egyszerűen ki tudjuk dobni a kukába. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a szifonokat és végezzünk forró vizes átöblítéseket. Ha már megtörtént Önöknél a kellemetlen probléma, akkor hívjanak minket! Magas szakértelmünknek köszönhetően könnyen és gyorsan megoldjuk a dugulási problémákat!