Amerikában egy felmérésben 11 kisautót vetettek alá ütközés tesztnek és mind elbuktak a vizsgán. 2012 augusztusában lett bevezetve a merőben új és szigorú negyed átfedéses frontális diagnosztika és vizsgálat.

64 kilométer/órás sebességgel ütközik a falnak az autó úgy, hogy csak az egynegyedét ütköztetik. Ez olyan, mintha egy fának vagy villanyoszlopnak ütközne a kocsi. Ez azért fontos vizsgálat, mivel kisebb felületi ütközés miatt a vezető helyét sokkal nagyobb hatás éri. Az viszont kiderült, hogy a nagyobb autóknál meg lehet oldani a megfelelő védelmet. Nem ritka az ilyen baleset ezért kell fokozottan odafigyelni és nem véletlenül szigorodik a kisautók töréstesztje.


Ha a használt autókról van szó, akkor meg kell említeni az esetükben, hogy nagyon megnövekedett utánuk a kereslet. Egy kimutatásból kiderül, hogy 9,9 százalékkal megnőtt az eladás az elmúlt évekhez képest. Az eltelt esztendőben megváltozott a bejövő autók száma, még pedig úgy, hogy növekedett a behozatal. A már aktív költségterhek visszaszorítják ezt a tendenciát. Az üzletág egyre csak felfelé menetelt a tavalyi év alatt. Minden negyedévben megnőtt a gépkocsi átírások száma. Azok a cégek azonban, akik használt autókkal foglalkoznak csak egy igazán kis részt tudtak a magukévá tenni.