Csődeljárást kért maga ellen a Surjány Hús Kft. mert nem tudott fizetni az alkalmazottainak. A céget 1994-ben alapította Tóth János Tibor. Az Opten adatai szerint a cégnek most 350 alkalmazottja van.


700 milliárd forintnyi támogatási kerete kapcsán függeszttette fel a kifizetéseket az Európai Bizottság arra hivatkozva, hogy a projektek kiválasztási gyakorlata nem volt megfelelő.


Manapság már elmondható, hogy minden háztartásban van internet. Így a vásárlást is megkönnyíti ez a technikai fellendülés. Statisztika mutatta ki azt a tényt, hogy a magyarok jobban szeretnek a magyar oldalakról rendelni. Az internetező lakosságnak a 40%-a rendel magyar oldalakról, ezzel szemben a külföldi oldalakról már csak a lakosság 16%-a. a tavalyi adatokhoz képest pár százalékkal nőtt mind a két tábor. De azt elmondhatjuk, hogy a hazai internetezők majdnem fele szokott online felületről vásárolni.


Kolozsvár nem csupán az egyik legszebb, de egyben az egyik legjelentősebb város is Erdélyben. Sokak szerint kultúrális fővárosként tartják számon, ami nem csoda, hiszen számos múzeummal és művészeti kiállítással büszkélkedhet.


Napjainkban sajnos sokaknak kell szembesülniük a munkahelyi átszervezések, fizetésváltozások negatívumaival. A megváltozott körülmények, és az anyagi megbecsülés csökkenése  az esetek nagy részében oda vezet, hogy a munkavállaló másik állás után néz. A munkaerőpiaci viszonyokat látva azonban senki sem állíthatja biztosan, hogy könnyű helyzetben van. Bár mindig akadnak sikerszakmák, melyek iránt nagy a kereslet, de ezek köre igen szűk, és sokszor a képzési idő, valamint költségek sem teszik lehetővé, hogy túl sokan tevékenykedjenek a területen. A jobmix.hu weboldalon azonban olyan lehetőségekkel találkozhatnak az érdeklődők, melyek mindegyike alkalmat kínál az újrakezdésre, a tehetség kibontakoztatására. Érdemes felkeresnie az állásportált, hiszen nem csak fővárosi, hanem az ország egyéb területein megüresedett állások is helyet kapnak a kínálatban.