2016-ban a biztosításszerződést váltók száma egyre inkább eloszlik. Ez annak következtében alakul ki, hogy már nem egységesen hirdetnek a biztosító társaságok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tarifákat. Ezért ajánlott mindenkinek átnéznie a rá vonatkozó feltételeket az évforduló előtt 55 nappal.  Ezt weboldalunkon pár pillanat alatt megteheti a kötelező biztosítás 2016 kalkulátor, azaz díjszámító rendszerünkben, amihez természetesen árgaranciát valamint emellett ingyenes ügyintézést biztosítunk.

Kötelező biztosítással rendelkeznie kell minden arra kötelezett gépjárműnek, amit Magyarország törvénye szabályoz. Nagyon eltérőek lehetnek ezek az ajánlatok, ezért fontos, hogy körültekintőek legyünk. Díjszámító rendszerünk segítségével könnyen és egyszerűen tudja ezeket összehasonlítani, így csakis kedvező biztosítást tud majd kötni.


Közismert, hogy a legolcsóbb kötelező felelősségbiztosítás hazánkban van. Viszont már ezek a díjak is elértek egy olyan szintet, ahol már vissza nincs út. Ez a biztosítási termék már nem is termelt profitot a biztosítóknak, mivel míg a díjak csökkentek, a kártérítés címen kiegyenlített összegek növekedtek. A biztosítók számára a további díjcsökkenés már veszteséges lenne. A díjak változtak: 2015. január eleji 19.300 Ft-os átlagkötést, február második felében már gyakran, a 25.000 Ft-ot meghaladó kötések követték.

A kötelező biztosításunk fordulónapjával tudjuk kihasználni a biztosítók által kínált kedvezményeket. Ám a kedvezmények kihasználását csak biztosító váltás következtében tudjuk kiaknázni. Mivel a régi ügyfelek azzal az ajánlattal nem élhetnek, amit a biztosító az új ügyfelei részére kínál. Fontos tehát, hogy figyeljük a fordulónapot, és ebben az időben tegyük meg a lépéseket. A 2010. január 01. előtt kötött kötelező biztosításoknál a naptári év vége lesz a fordulónap, azaz december 31. Hogyha valaki 2010. január 1 után vásárolta az autóját, annál a kötelező biztosítás fordulónapja, a biztosítás megkötésének a napja lesz. Ami azt jelenti, hogy szem előtt kell tartanunk a fordulónapot, és minimum 60 nappal előtte el kell kezdenünk átvizsgálni a biztosítók ajánlatait, és abban az esetben, ha sikerül valamelyikkel megegyezni, akkor a régi biztosításunkat még időben mondjuk fel.

A biztosítók abban az esetben kötelesek elfogadni a régi biztosítás felmondását, ha az a biztosítóhoz a fordulónap előtt 30 nappal be is érkezik. Tehát nem elég az, hogyha 30 nappal előtte adjuk postára a felmondásunkat, mert az leghamarabb is a fordulónap előtt 29 nappal fog a biztosítóhoz megérkezni. Ezért lényeges, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra a váltást. Csak és kizárólag írásban lehet a biztosítás felmondani. A felmondást a biztosítónkhoz:

  • személyesen
  • postán
  • faxon
  • némely esetben szkennelve, digitális aláírással tudjuk eljuttatni.


Nagy segítséget jelent az Ön számára az, hogyha biztosítási alkuszi segítségünket igénybe veszi. Mi ugyanis minden szükséges intéznivalót megteszünk Ön helyett, ezen felül pedig teljesen ingyenesen, ha weboldalunkon bonyolítja biztosítás kötését vagy biztosító váltását. Emellett tanácsadással, valamint egyéb szolgáltatásokkal is az ügyfeleink rendelkezésére állunk.