Manapság már elmondható, hogy minden háztartásban van internet. Így a vásárlást is megkönnyíti ez a technikai fellendülés. Statisztika mutatta ki azt a tényt, hogy a magyarok jobban szeretnek a magyar oldalakról rendelni. Az internetező lakosságnak a 40%-a rendel magyar oldalakról, ezzel szemben a külföldi oldalakról már csak a lakosság 16%-a. a tavalyi adatokhoz képest pár százalékkal nőtt mind a két tábor. De azt elmondhatjuk, hogy a hazai internetezők majdnem fele szokott online felületről vásárolni.


A kedveltebb termékek közé tartoznak a ruházat; a kiegészítők; filmek; zenék; könyvek; illetve különböző szórakozásra alkalmas jegyek. Ezek, amiket a leggyakrabban vásárolnak web áruházakban az internetezők. A technika megköveteli azt, hogy ma már mindenkinek okos telefonja legyen. Ezeket is szívesen rendelik az emberek internetről illetve a telefonhoz használatos különböző kiegészítőket is. De fellendült már a sporteszközök illetve a bútorvásárlás egyaránt. A legnagyobb növekedést nem hiába az elektronikai cikkek mutatják.

Akik gyakran szoktak vásárolni e-kereskedelemben, azoknak átlagosan akár a 20.000 Ft-ot is meghaladhatja a vásárolt termékeinek ára. Ez a költekezés évi szinten átlagosan 130.000Ft-ot is elérheti. Viszont vannak olyan emberek is, akik nem szívesen vagy egyáltalán nem is vásárolnak web áruházakból. Ők azzal érvelnek ez ellen, hogy a személyes kapcsolat hiányzik nekik a vásárlás folyamán. Őket is lehetne különféle módon motiválni, hogy keressék fel ezeket az oldalakat. Méghozzá úgy hogy ha figyelemfelkeltő árakat vagy kedvezményeket jelentetünk meg.