Ha a használt autókról van szó, akkor meg kell említeni az esetükben, hogy nagyon megnövekedett utánuk a kereslet. Egy kimutatásból kiderül, hogy 9,9 százalékkal megnőtt az eladás az elmúlt évekhez képest. Az eltelt esztendőben megváltozott a bejövő autók száma, még pedig úgy, hogy növekedett a behozatal. A már aktív költségterhek visszaszorítják ezt a tendenciát. Az üzletág egyre csak felfelé menetelt a tavalyi év alatt. Minden negyedévben megnőtt a gépkocsi átírások száma. Azok a cégek azonban, akik használt autókkal foglalkoznak csak egy igazán kis részt tudtak a magukévá tenni.


Ennek fényében kijelenthetjük, hogy újra éled a használt autók piaca. 2013-ban körülbelül 6322 darab gépjármű került eladásra, amivel felülmúlta az előző évet. Idén ez a tendencia tovább gyarapodott már eddig is, így látni lehet a használt autó piac éledésének tényeit. Tény az is, hogy a használt gépkocsik forgalomba helyezése drasztikusan megnőtt. Az új szabálynak, azaz illeték törvénynek köszönhetően viszont nem tudni, hogy végül is milyen lesz mérleg. Egy adott szempontból jó az új rendszer, azaz a törvény, mert a külföldi használt autók nem lesznek előrébb a Magyarországiaknál. Az itteni autók átlag életkora egyre csak csökken. Tény azonban, hogy a használt gépjárműveket mindenképpen többen keresik, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a használt autó piac élénkül.

Ennek ellenére lehet, hogy még egy kicsit várni kell arra, hogy annyira megnőjön a kereslet, hogy az már rekordnak számítson, de mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény. Ha velünk marad és folyamatosan figyeli a híreket, akkor szinte azonnal értesülhet minden új infóról a használt autó kereskedelmi piacát érintően és így nem fogja elszalasztani az új lehetőségeket.